Registar besplatne pravne pomoći
Vijesti

MUP TK obilježit će 9. decembar – Dan borbe protiv korupcije

Pripadnici MUP-a TK podržat će javnu kampanju „Stop korupciji“ koju u povodu 9. decembra – Dana borbe protiv korupcije, u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH, sporovodi ICITAP (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD).

U saradnji sa spomenutom organizacijom, te Uredom za međunarodnu borbu protiv narkotika (INL) i ambasadom SAD, MUP TK ovaj dan obilježit će nizom aktivnosti koje će biti upriličen 6. decembra.

U Bingo City Centru u Tuzli, od 10,30 do 11,30 sati, učenici Srednje saobraćajne škole iz Tuzle, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a TK, dijelit će promotivni materijal i upitnik sa pitanjima na temu korupcije koji će građani moći anonimno ispuniti.

Tokom trajanja kampanje u prostorijama MUP-a bit će realizovan program „Dan otvorenih vrata“ koji predviđa posjetu građana, te ostvarivanja kontakta sa policijskim službenicima što rade na problematici privrednog kriminaliteta i korupcije, a koji će građanima dati adekvatne informacije o ovim krivičnim djelima.

Od jučer je na internet stranici MUP-a TK postavljen upitnik sa deset pitanja vezanih za korupciju, koji će građani moći ispuniti i glasati elektronskim putem o najčešćim oblicima ovog djela.

Na spomenutoj stranici od juna ove godine građani putem linka „Prijavite korupciju“ imaju mogućnost slanja direktne anonimne prijave svih oblika korupcije, rečeno je u MUP-u TK.

 

Izvor: tuzlalive.ba